Başarı Hikayeleri

Başarı Hikayesi

Ayşe Gül Odaman

Aykombu Kurucusu

Ben Ayşe Gül Odaman. Aykombu markası ile İzmir Alsancak’ta Kombucha üretimi yapmaktayım. Bütünsel sağlık için fermente edilmiş siyah ve yeşil çayın, yani kombuchanın muhteşem birlikteliği bağırsak florasını yeniler ve pek çok rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur. 

Ayşe Gül Odaman

Ben Ayşe Gül Odaman. Aykombu markası ile İzmir Alsancak’ta Kombucha üretimi yapmaktayım. Bütünsel sağlık için fermente edilmiş siyah ve yeşil çayın, yani kombuchanın muhteşem birlikteliği bağırsak florasını yeniler ve pek çok rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur.

Markam Aykombu ile insan bedeninin bütünsel sağlığı konusunda geleneksel yöntemlerle üretilen kombucha ile hizmet etmek, sporculara, çocuklara ve sağlıklı yaşam arzusunda olan herkese eşlikçi olabilmek asıl amacımdır. 2019 yılında kurduğum işletmemin spor ve yoga merkezleri, sağlıklı menüleri olan cafeler, organik ve doğal ürün satan pek çok mağazanın raflarında olma şansına sahip olmanın gururunu yaşıyorum.

Hakkında

Kombucha gerçekten harika bir fermente içecektir, sayısız yararı ve etkisi vardır. Kendime sağladığım bu etkileri herkesle paylaşarak yaymalı, katkısız ve doğal yolla gazlı içecek alternatifi olabileceğini ispat etmeli ve bu özel ürünü bilinen, tanınan ve kendimi de kazanan bir girişimci olmakla taçlandırmalıydım.

 

Klasik Türk mutfağı ve yeme içme stiline tabii bir sülaleden geliyorum; yani bol karbonhidratlı, şekerli yemeklerin sunulduğu, yenildiği ve sonrasında da sırayla halsizlik, kansızlık, alerji, insülin direnci, diyabet, kalp hastalıkları vb. metabolik pek çok sıkıntının esir aldığı ailemin mensubu olan ben aynı kaderi paylaşmak üzereydim.

SOSYAL HESAPLAR

SENDE BAŞARI HİKAYENİ HEMEN YAZMAYA BAŞLA

AYŞE İLE TANIŞIN

Bu gidişata bir son vermek için önce şekersiz beslenme ile işe başladım ama bu sürdürülebilir bir yöntem değildi. Araştırmalarım sonucunda tüm dünyada oldukça önemli yer tutan fermente ağırlıklı beslenme stilinde başı çeken kombucha ile tanıştım ve yaklaşık bir yıl kadar kullandım. Sonuç yüz güldürücüydü.

 

İnsülin direncim düşmüş, kendimi çok daha enerjik ve çevreme daha verimli birisi olarak görmeye başlamıştım . Bu çok hoş bir histi. Bu duygu ile ürünü Ege Üniversitesi’nde tahlil ettirerek besin değerlerinin ne kadar kıymetli olduğunu tespit ettim.

Hemen ardından şirketimi kurarak markamı tescilletim. Benim gibi sağlık sıkıntısı çeken herkese el uzatabilecek, sağlıklı beslenmek isteyenlere alternatif doğal içecek sunabilecektim. Hikayelerinde kombuchadan önce ve sonrayı anlatanları dinlemek gerçekten verdiğim kararımda ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. 

 

Kombucha imalatımdaki ilk basamaktan son etiketine kadar katkı olmaksızın ve hijyene son derece dikkat ederek tüm aşamaların başında bir kadın girişimci olarak bizzat bulunuyor ve müşterilerim ile tek tek iletişimde kalıyorum. Hedefim tüm Türkiye’de ve yurt dışında tanınır bir marka olmak.

"Hedefim tüm Türkiye’de ve yurt dışında tanınır bir marka olmak.

Türkiye’nin En Büyük Girişimci Dijital Topluluğuna Katılarak Hızla Büyüyün!

Mail Bültenimize Kaydolun Ücretsiz Bonuslardan Haberdar Olun!

Online kurslarımızda güncellemeye gidildiğinden canlı yayın tarihlerimiz henüz belirlenmemiştir. Eğitimlerimizi ve canlı yayın tarihlerimizi anında öğrenmek için mail bültenimize kaydolun.